Скъпи приятели,

Инициативата на Детски и средношколски комплекс „Пощенска кутия за истории” продължава и през 2022година. С нея предизвикваме всички, които обичат да измислят и да фантазират – поспрете пред белия лист без телефон и телевизор до вас. Създайте нови светове, предизвикайте неочаквани събития. Не се колебайте да развихрите своето въображение и да напишете или да нарисувате най-забележителната история на света. Вашите произведения може  да пуснете в кутията на място в отдела или да изпратите на e-mail адрес srd@libvar.bg, след което те ще бъдат публикувани на нашия блог варненЧЕТ@. Не забравяйте, че точно вашата история може да вдъхнови и други, които винаги са мечтали да пишат.

       На предизвикателството да отключат магията на твореца в себе си досега откликнаха малките художници от Арт-ателие Ракурс”, ученици от ЧСУ ”Аз  съм българче”, ОУ ”Димчо Дебелянов”, ОУ „Антон Страшимиров”. Със своето участие приятно ни изненадаха и млади творци от ОУ „Любен Каравелов” и ПГ „Христо Ботев” от гр. Попово. И така „Пощенска кутия за истории” се превърна в своеобразна Страна на чудесата, която приюти полета на детското въображение под формата на  приказки,   есета, стихове, комикси, рисунки и дори фотографии.

       Безкрайно сме щастливи, че любовта към книгата и четенето не спират да ви вдъхновяват и още в първите дни на 2022г. в нашата кутия бяха пуснати нови творби.3bd3 Младите автори Марилена Петкова и Александра Тузлукова от четвърти клас на СУ „Гео Милев” са избрали за тема на своите есета „Библиотеката в училището, библиотека на бъдещето”. Тяхната представа за това как биха могли да се съчетават класическите хартиени книги и съвременните технологии, като компютърни очила за виртуална реалност например, е вдъхновяваща и завладяваща. Надяваме се да провокираме любопитството ви към техните текстове с въпроса: Защо бъдещите библиотекари биха приличали на анимационни герои? 🙂

Прочетете техните размисли тук:

Споделете