Благотворителна кампания „Дари учебник! Знанието няма цена“

Успешно начало на благотворителната кампания „Дари учебник! Знанието няма цена, инициирана от учениците и учителите от Частно средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ЕАД!

Със събраните средства от кампанията бяха закупени и предоставени на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ 54 учебници и учебни помагала за 9–12 клас, на стойност 500 лева. Те ще се ползват от читателите на Детски и средношколски комплекс. Каузата на кампанията учителите и учениците от средното общообразователно училище в Камчия мотивираха с невъзможността на много семейства да отделят достатъчно средства от семейния бюджет за учебници на децата си.

За да съберат средствата за закупуване на учебните пособия, възпитаниците на „Училището на бъдещето“ направиха специален базар, на който продаваха ръчно изработени коледни картички и сладкиши и изнесоха коледен концерт на три езика – български, руски и английски, като пресъздадоха празнични традиции, изиграха театрални сценки, пяха и танцуваха.

Стойността на един учебник не се измерва с цената, изписана на гърба му, а животът му не е в рамките на една образователна година. Радетели за качествено образование, с успешната благородна кауза СОК „Камчия“ и ЧСОУ „Юрий Гагарин“ подпомагат младите хора на Варна, с интерес към науката, с широки хоризонти и любов към книгите.

На всички, които се включиха в кампанията, благодарим от сърце! 

И отново каним варненци да дарят учебници и учебни помагала за 9 – 12 клас . Те могат да са използвани, но запазени, да са по действащите учебни програми и да са издадени след 2000 година.

Учебниците ще се приемат в Детски и средношколски отдел на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ – на адрес: гр. Варна, бул. „8-ми приморски полк“ 110, всеки работен ден от 8,30 до 18,30 ч.

Благотворителната кампания продължава!

Дари учебник!

 

Споделете